Reusita implantului dentar

reusita implantului dentar

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a implantului dentar

În momentul în care pacientul pierde un dinte, prima întrebare pe care și-o pune dupa ce primeste indicația de implant dentar este – Ce ar trebui să fac pentru a nu pierde și implantul?

Și dacă până în acel moment nu a dat foarte mare atenție dinților naturali, despre care credea că nimic nu îi poate distruge, devine foarte circumspect și speriat de frica unui reject al viitorului implant. Acest lucru are la baza atât frica de repetare a intervenției chirurgicala care va fi laborioasă pentru grefarea golului rămas după pierderea implantului, dar și aspectele financiare, deloc de neglijat.

Pentru a-i răspunde direct la intrebările pe care și le ridică, trebuie să îi amintim că în locul unde i se va insera implantul dentar a mai avut unul, cu mult mai bun, creat de Dumnezeu dar pe care nu a reusit să îl mentină. Iar în toate cazurile cu excepția cariilor netratate și a traumatismelor, dintii naturali au fost pierduți deoarece calitatea osului din jurul rădăcinii a scăzut atât din cauza îmbătrânirii cât și din cauza acumulării alimentelor în zonele retentive. Și dacă în urma extracției dintelui natural am putea spune ca s-a eliminat acumularea alimentelor din zona aceea nu putem insa sa ne imaginam ca osul restant in care se va insera implantul dentar ar putea avea o calitate mai buna in urma extractiei.

Datorita faptului ca orice implant dezvolta o zona de sigilare biologica de cativa milimetri care face ca primele spire ale implanului sa ramana intotdeauna in contact cu alimentele fara posibilitatea de a fi vreodata curatata eficient, pacientul trebuie sa inteleaga ca implantul dentar va fi mult mai sensibil decat dintele natural pe care tocmai l a pierdut.

Deoarece in ziua de azi fabricantii de implante dentare sunt foarte performati, se poate afirma ca toate marcile de implante sunt perfecte din punct de vedere al sterilizarii, al materialului folosit si al protocoalelor folosite. Diferenta intre succesul si esecul implantului dentar o reprezinta insusi pacientul prin calitatea colagenului osului in care se va insera implantul si prin frecventa si eficienta igienizarilor deoarece implantul reprezinta o retentivitate continua la nivelul celor cateva spire expuse.

Pana in ziua de azi pacientului i se atragea atentia de a avea o igiena mult mai buna decat inainte de a I se insera implantul dentar, dar nu i se spunea nimic despre cresterea calitatii colagenului osului maxilar deoarece nu existau in stomatologie astfel de dispozitive medicale cu efect asupra osului maxilar .

Odata cu aparitia Electronic Stem Generator putem oferi pacientilor instrumentul cu care sa isi imbunatateasca ei insusi elementul critic pentru succesul implantelor dentare – calitatea colagenului din osul in care specialistul va insera un dispozitiv din Oxid de Titan care este pasiv si doar asteapta sa fie colonizat de celule si diverse tipuri de colagen din osul pacientului. Simpla inserare a implantului nu este partea cea mai importanta in integrarea si mai ales mentinerea implantului pentru un timp indelungat.

Cand vorbim despre mentinerea implantului trebuie sa tinem cont ca acesta este o retentie permanenta pentru alimente iar putrezirea acestora genereaza niste toxine care duc la resorbtia osului din jurul implantului. Si daca la acest adevar adaugam si imbatranirea pacientului care genereaza reducerea fenomenelor naturale de producere de celule osoase noi si de ranforsare a colagenului osos, devine evident ca pacientul este cel care trebuie sa initieze o actiune pentru a si mentine implantele deja inserata. El trebuie sa constientizeze ca impreuna cu metodele de igienizare clasice trebuie sa utilizeze o data la cativa ani cure de 50 sedinte cu Electronic Stem Generator pentru a si mentine calitatea osului maxilar in care sunt implantati si dintii si implantele in cavitatea bucala chiar daca in mod realist nu va reusi eficient nici igienizarea perfecta a zonei de sigilare biologica a implantelor, nu se poate lasa nici de fumat si nici nu poate incetini fenomenul de imbatranire.

0 commentarii pentru “Reusita implantului dentar

Lasa un comentariu