Electronic Stem Generator

Trateaza parodontoza fără durere

Trateaza implantele dentare

Clinica stomatologica specializata in tratamentul osului

Ortodonția și regenerarea osoasă

Aparatul ortodontic a ajuns aproape o obligație în rândul copiilor, efectul său pozitiv fiind apreciat de comunitatea științifică. Acest lucru se bazează și pe lipsa efectelor secundare de liza osoasa deoarece la copii osul are capacitate de autoregenerare și reușește să reumple cu os zonele rămase după deplasarea dintelui din poziția inițială către poziția decisă de medicul ortodont. Am putea spune că până la 30 ani când colagenul încă mai are capacitatea de auto regenerare nu există riscul de formare de pungi osoase profunde deoarece în os este prezentă acea armata de numeroase celule sănătoase gata să reumple golul și să reducă efectele retenției alimentelor.

În schimb, la pacienții peste 30 ani nu mai există această capacitate de auto regenerare a colagenului iar forțele paraxiale pe care trebuie să le exercite aparatul ortodontic sunt mult mai mari. La aceste două caracteristici negative se adaugă și inevitabila retentivitate reprezentată de aparatul ortodontic fix care menține în sârmele sale alimente imposibil de indepărtat.

După expunerea acestor considerente venim cu o soluție realistă care să permită reducerea celor 3 efecte nedorite a aparatelor ortodontice la pacientii peste 30 ani. Astfel după aducerea dintilor pe poziția decisă de ortodont, în timpul perioadei de contenție, devine obligatorie reumplerea cavităților osoase rămase după mișcarea dinților de pe poziția incorectă pe cea corectă. Dacă aceste goluri osoase generate de mișcarea dinților nu se reumple rapid cu os ele vor fi cu siguranță colonizate de microbi și vor reprezenta un focar continuu de microbi care resoarbe osul maxilar. Mijloacele clasice de igienă nu pot ajunge în profunzimea acestor goluri osoase și astfel soluția realistă este utilizarea curelor periodice cu Electronic Stem Generator care vor creste armata propriilor celule osoase și va determina umplerea golurilor dinspre profunzime spre superficial.

Un alt avantaj al utilizării Electronic Stem Generator în perioada de contenție sau chiar pe parcursul tratamentului activ ortodontic este de a reduce inflamația gingivală generată de imposibilitatea igienizării în jurul retentivității reprezentată de aparatul ortodontic. Astfel, celulele osoase proprii în numar mare generate vor limita retractia gingivală produsă de fortele paraxiale ortodontice și va avea efect antiinflamator care va reduce sângerarea gingivală.

Recomandarea pe parcursul tratamentului activ ortodontic este decisă la nevoie de medicul curant ortodont însă utilizarea în perioada de contenție este obligatorie la toti pacienții peste 30 ani care au purtat aparat fix ortodontic.

Adresa: Str. Războieni nr.19, Breaza, Prahova, Romania
Telefon: +40 722 660 766
Email: info@stemgenerator.ro
Program: Luni - Vineri 9.00AM - 4.00PM