Pretul implantului dentar pentru fumatori

Implantul dentar a devenit o obisnuinta si deja marketingul incearca sa schimbe dorinta fireasca a pacientilor de a-si pastra dintii naturali cu o dorinta aberanta de a extrage dintii fiind asigurati ca exista o alternativa cel putin la fel de buna numita implantul dentar. Ulterior extractiei dentare pacientul afla, mult prea tarziu insa, ca de fapt implantul dentar nu poate fi garantat nici macar cat un dinte si de asemenea ca pacientul trebuie sa limiteze drastic fumatul.

Garantia implantului  pentru fumatori

Si chiar daca pacientul se opreste de la fumat, implantele dentare tot pot sfarsi printr un  esec si atunci de obicei i se spune pacientului ca nu a pastrat o igiena corecta, desi pacientul a utilizat cele mai scumpe si mai intens promovate  paste de dinti si ape de gura existente pe piata.

Da, ati inteles foarte bine ca, de fapt  nimic nu poate garanta implantul dentar nici macar daca alegeti implantul dupa denumirea marcii comerciale  sau dupa renumele specialistului implantolog, care de fapt este direct proportionala cu sumele investite in publicitate, si nu garanteaza integrarea biologica a implantului ci doar caracteristicile mecanice si tehnice din certificatul de conformitate al acelui tip de implant dentar. Trebuie de asemenea subliniat faptul ca nici macar renuntarea la fumat nu garanteaza succesul implantului dentar chiar daca igiena dentara si lucrarea realizata de specialistul implantolog este impecabila.

Daca se analizeaza logic, se va intelege ca de fapt singurul factor care intradevar face diferenta dintre succesul si esecul unui implant il constituie calitatea celulara a osului in care a fost inserat implantul. Iar prin calitatea osului nu se intelege inaltimea sau latimea sa, obiectivabile  usor pe un computer tomograf dentar si eventual imbunatatite prin grefa osoasa de catre specialistul implantolog ci componenta celulara si semnalele intercelulare instalate care pot fi  fie de resorbtie fie de regenerare in interiorul osului in care se insereaza cel mai bun tip de implant  dentar pentru fumatori.

Computerul  tomograf dentar  si resorbtia osoasa

Trebuie subliniat faptul ca nu exista nici un test sangvin sau aparat de radiologie, nici macar computerul tomograf dentar , care sa fie capabil sa evidentieze semnalele intercelulare din interiorul osului si eventuala prezenta a nedoritului semnal  de resorbtie osoasa dat macrofagelor. Drept urmare, computerul tomograf dentar are simplul rol de a face o masurare exacta a dimensiunilor si poate ajuta doar la etapa de  inserare  chirurgicala a implantului, fara sa poata imbunatati  mentinerea sau garanta succesul celui mai bun tip de implant  dentar pentru fumatori.

Mitul implantului dentar a fost atat de intens mediatizat incat a determinat multi pacienti sa renunte la dintii naturali care poate ar fi putut fi salvati de un endodont bun sau de un medic parodontolog cu multa rabdare. Graba pacientului l a obligat pe specialistul implantolog sa extraga dintii naturali si sa insere implante dentare in aceeeasi zi chiar daca pacientul era fumator si avea si semne radiologice evidente de resorbtie osoasa pe computerul tomograf dentar.

Are un pret resorbtia osoasa

Succesul implantului dentar dupa 10-15 ani se  datoreaza exclusiv  calitatii foarte bune a populatiei celulare in osul maxilar in momentul inserarii implantului si pastrarea acestor semnale celulare regenerative in interiorul osului pe tot timpul de la inserarea implantului. Pacientul despre care se poate spune ca a primit  cel mai bun implant dentar pentru fumatori este acela care, desi nu a renuntat la  fumat nu a declansat semnalul de resorbtie osoasa multumita tratamentului realizat periodic pentru pastrarea  unui raport celular ridicat de osteoblaste si, drept multumire, nu prezinta semne de resorbtie osoasa pe computerul tomograf dentar, chiar  dupa 10-15 ani.

Despre cel mai bun tip de implant dentar in cazul fumatorilor inraiti  ar trebui sa precizam ca acesta ar fi doar o denumire generica deoarece orice marca de implant dentar care respecta regulile internationale de conformitate  poate deveni cel mai bun tip de implant dentar pentru fumatori deoarece succesul implantului este de fapt, asigurat in principal de calitatea populatiei celulare din interiorul osului maxilar si nu de factorii externi, precum fumatul.

Costul nerespectarii de catre fumator a indicatiilor medicului implantolog

Conform protocoalelor medicale igiena dentara trebuie imbunatatita la orice pacient purtator de implant dentar  si daca nu se respecta indicatiile medicului implantolog se poate agrava periimplantita dupa momentul in care resorbtia osoasa din periimplantita este evidenta pe radiografie sau computer tomograf dentar  si in mod logic, in zona de unde a disparut osul din jurul celui mai bun tip de implant dentar pentru fumatori va ramane un spatiu gol unde vor ramane  expuse in cavitatea bucala primele spire ale implantului pe care se depun imediat  alimente care incep sa fermenteze si pe care nu le pot curata specialistii implantologi prin nici o metoda.

 In  momentul existentei semnelor de resorbtie osoasa  este deja tarziu si trebuie actionat urgent deoarece  exista deja instalata o reactie celulara hiperimuna si o activare a macrofagelor care rod in continuu osul pe interior. Renuntarea la fumat si imbunatatirea igienei dentare nu pot face mai mult decat  sa nu se mai supraadauge in viitor noi factori agresori care sa transmita noi semnale de resorbtie osoasa peste semnalele deja existente in os, insa nu sunt capabile sa elimine  reactia hiperimuna existenta si deja instalata la nivelul macrofagelor, datorita nerespectarii in trecut a indicatiilor dentistului implantolog.

In acest scop, a fost pus pe piata un nou dispozitiv medical numit Electronic Stem Generator si care are ca rezultat reducerea activitatii resorbtive a macrofagelor datorita proliferarii in interiorul osului a osteoblastelor, celulele regenerative provenite direct din celulele progenitoare (celule stem adulte osoase). Proliferarea osteoblastelor genereaza un semnal intercelular care opreste activarea macrofagelor si resorbtia osoasa.

Cum tratam periimplantita  la domiciliu

Recomandarea  utilizarii la domiciliu a  Electronic Stem Generator dupa ce specialistul implantolog descopera  primele  semne de periimplantita pe computerul tomograf dentar (resorbtie osoasa in jurul celui mai bun tip de implant dentar pentru fumatori) dublat de reducerea fumatului si imbunatatirea igienei dentare da sanse reale  la pastrarea implantului dentar chiar daca in spirele ramase expuse a celui mai bun tip de implant dentar vor ramane in mod evident alimente imposibil de curatat.

Acest nou dispozitiv medical Electronic Stem Generator ar trebui folosit la toti pacientii fumatori inraiti si la cei care nu isi pot pastra o igiena dentara corecta cu o administrare cat mai devreme, incepand cu 30-35 ani, chiar daca respectivii pacienti inca nu au pierdut nici un dinte natural. Astfel, reducerea periodica a semnalului de resorbtie osoasa prin proliferarea osteoblastelor va asigura pacientul ca face parte din randul pacientilor la care nu se va manifesta  agresiv resorbtia osoasa nici daca nu renunta la fumat.

Din punct de vedere al medicului implantolog, pentru toti pacientii care deja au utilizat Electronic Stem Generator,  in momentul in care se pierde unul sau mai multi dintre dinti, se poate apela la orice marca de implant dentar cu care este mai bine obisnuit specialistul implantolog fiind convins ca acesta va deveni  cel mai bun tip de implant dentar pentru respectivul  fumator.

Pretul intretinerii implantului dentar vs sedinte Electronic Stem Generator

Intretinerea celui mai bun tip de implant dentar pentru fumatori trebuie sa fie mai frecventa decat la un pacient nefumator, in sensul ca sedintele cu Electronic Stem Generator trebuiesc realizate anual sau chiar de doua ori pe an, in conditiile in care pacientul nu va putea renunta la fumat si acesta se va suprapune factorilor distructivi deja existenti in cavitatea bucala (tartru, forte masticatoare si metale din componenta lucrarilor pe cel mai bun tip de implant dentar).

Mentinerea pacientului care nu poate renunta la fumat in clasa pacientilor cu un nivel al resorbtiei osoase cat mai redus se poate face doar prin cresterea populatiei de osteoblaste si aceasta este posibila prin repetarea anuala a  sedintelor cu  Electronic Stem Generator. Acesta noua abordare implica adaugarea Electronic Stem Generator in arsenalul recomandat de specialistul implantolog si reprezinta un nou model de stomatologie in care se intarzie cat de mult posibil extractia dentara si in  care medicul implantolog  trebuie sa le explice tuturor pacientilor  sai ca cel mai bun tip de implant dentar  pentru fumatori il reprezinta chiar imbunatatirea populatiei celulare din propriul  os  maxilar.

Oricum, conform vestitului citat « Cel mai bun implant dentar pentru fumatori este chiar dintele sau natural » trebuiesc realizate toate eforturile pentru a se intarzia cat de mult posibil extractia dintilor naturali in cazul fumatorilor.

Bogdan Vladila

Dr. Bogdan Vladila este medic stomatolog, cu competenta in implantologie dentara si inventatorul Electronic Stem Generator - singurul dispozitiv care poate sa activeze celulele stem. Tehnologia inovativa are diverse aplicatii, in prezent fiind folosita in stomatologie pentru tratarea parodontozei. Pe langa serviciile medicale oferite in cadrul cabinetului din Bucuresti, dr. Bogdan Vladila ofera tuturor pacientilor cu parodontoza, in diverse stadii de evolutie, sansa de a urma un tratament revolutionar de regenerare osoasa cu Electronic Stem Generator si posibilitatea de a salva dintii permanenti. Acest aparat este produs in Romania, iar in anul 2014 a fost premiat cu medalia de aur la Salonul de Inventica de la Geneva si este garantat prin brevetul emis de Statele Unite ale Americii.

0 commentarii pentru “Pretul implantului dentar pentru fumatori

Lasa un comentariu