Implant dentar stabil – Succes asigurat prin Electronic Stem Generator

implant dentar stabil

Succesul oricarui tratament prin implant consta intr-un implant dentar stabil si perfect integrat in os.

Ce este implantul dentar?

TratamentuI prin implant dentar reprezinta cea mai eficienta si estetica alternativa de inlocuire a unuia sau mai multor dinti lipsa. Acestia fie au fost deja extrasi, fie sunt intr-o faza terminala si nu mai pot fi tratati, trebuind astfel sa fie extrasi.

Un implant dentar este practic o radacina artificiala, facuta din titan sau zirconiu (materiale biocompatibile), care se instaleaza in osul maxilar, in locul radacinii unui dinte lipsa.

Pacientul va avea astfel senzatia unui dinte natural, care ii va oferi un confort total.

El va putea avea o masticatie corecta, exact ca in cazul unui dinte real, iar estetica fetei va fi refacuta.

Dintele artificial plasat prin implant contine 3 elemente distincte:

  • Implantul propriu-zis;
  • Bontul protetic (elementul de legatura intre implant si coroana);
  • Coroana dentara – se poate cimenta sau se poate insuruba in bontul protetic.

In ce consta succesul implantarii?

Stabilitatea unui implant dentar in os, imediat dupa inserare, este cruciala pentru reusita tratamentului. Aceasta stabilitate imediata se numeste stabilitate primara.

Dupa un timp, pe suprafata de titan a implantului creste os, inglobandu-l in totalitate.

Astfel, stabilitatea mecanica se transforma in stabilitate biologica, numita osteointegrare.

Osteointegrarea reprezinta procesul prin care in jurul implantului dentar se formeaza tesut osos, avand ca rezultat cresterea stabilitatii si integrarea in organism a acestuia.

Osul se reformeaza de-a lungul spirelor unui implant surub, invadand porii implantului. Acest os este identic calitativ și cantitativ cu osul care se formeaza in absenta implantului.

Capacitatea de osteointegrare reprezinta o caracteristica individuala, bazata pe calitatea osului si difera de la un pacient la altul.

Prin urmare, o osteointegrare de succes contribuie la un tratament optim din punct de vedere funcţional.

Riscuri privind implantul dentar

Cel mai mare risc este ca acesta sa nu se integreze in osul maxilar. In acest caz, medicul stomatolog va elimina surubul si va lasa osul sa se vindece. Dupa o perioada de timp va introduce un nou implant dentar.

Oferta osoasa slaba cantitativ si/sau calitativ pune in pericol osteointegrarea.

Asigurarea succesului osteointegrarii implanturilor dentare

V-ati gandit vreodata cat de bine ar fi ca insisi dumneavoastra, ca pacienti, sa aveti posibilitatea de a va asigura succesul implanturilor dentare?

Capacitatea unui implant de a fi osteointegrat depinde de o serie de factori care pot fi decisivi in efectul pozitiv al implantarii, dintre care cei mai important sunt calitatea si cantitatea osoasa.

Forta interdependentei dintre os si implant creste la scurt timp dupa inserarea implantului (0-12 saptamani), iar aceasta relatie depinde de tipul de os din jurul implantului.

Elementul critic pentru succesul osteointegrarii este calitatea colagenului din os.

Niciun supliment, oricat de bun, nu poate produce acest colagen, dar osul o poate face. Are nevoie doar de un imbold.

Colagenul confera elasticitate pielii si tesuturilor, stimuleaza regenerarea celulara, vindecarea si cicatrizarea ranilor. Acesta functioneaza si ca un adeziv natural al organismului; de altfel, si denumirea lui, de origine greaca, se traduce ca “generator de lipici”.

Odata cu aparitia Electronic Stem Generator putem oferi pacientilor instrumentul cu care sa isi imbunatateasca ei insusi elementul critic pentru succesul implantelor dentare – calitatea colagenului din osul in care specialistul va insera un element pasiv care doar asteapta sa fie colonizat de celule si diverse tipuri de colagen din osul pacientului.

Electronic Stem Generator activeaza celulele stem existente in numar mare intr-o stare latenta in interiorul osului si al gingiei.

Rolul principal al celulelor stem adulte dintr-un organism viu consta in mentinerea si repararea tesutului in care se gasesc.

Ceea ce le face deosebite este faptul ca o celula stem adulta se poate reinnoi singura si se poate inmulti dand nastere tipurilor principale de celule specializate, din tesutul sau organul respectiv.

Fenomenul de regenerare propriu organismului se pornește in momentul aplicarii unui camp electromagnetic cu valoare strict controlata, folosind dispozitive personalizate, realizate in cabinetul de tehnica dentara, care corespund formelor arcadelor dentare ale respectivului pacient.

Pentru a imbunatati metabolismul osos si a inlatura riscul de raspuns negativ al osului la inserarea implantului, se recomanda inceperea sedintelor de imbunatatire a metabolismului osos cu minim 2 saptamani inainte de momentul interventiei de inserare a implanturilor si continuarea acestora inca 2-3 saptamani dupa inserare, pe timpul perioadei de neovascularizare a zonei peri-implantare si a eventualelor grefe osoase.

Acest tratament asigura formarea in jurul implanturilor a unui os mult mai compact si mai rezistent la viitoarele presiuni ocluzale care se vor aplica, odata cu montarea lucrarii pe implanturi.

Intentionati sa beneficiati de un tratament cu implanturi dentare ?

Programati-va pentru o consultatie, la tel. +40 722 660 766, pentru a afla cum puteti sa asigurati o buna integrare a viitoarelor implanturi precum si cum sa le pastrati o perioada cat mai lunga de timp.

0 commentarii pentru “Implant dentar stabil – Succes asigurat prin Electronic Stem Generator

Lasa un comentariu