Implant dentar cu probleme? Se rezolva. Noua metoda inovatoare de stimulare a celulelor stem ! – Factori ce pot determina pierderea implantului dentar

implant dentar cu probleme

Ce functie are un implant dentar

Implantul dentar reprezinta inlocuitorul artificial al radacinii dintelui natural. El are, de cele mai multe ori, forma unui “surub” care se ancoreaza in os la nivelul alveolei dintelui lipsa.

Functia sa este de a sustine pe portiunea sa superioara o coroana artificiala, o punte sau sa ofere sprijin pentru fixarea unei proteze dentare.

Implanturile sunt confectionate din materiale bine tolerate, care se integreaza eficient in tesutul osos.

Beneficiul major al inserarii unui implant dentar este oferirea de suport foarte stabil pentru noul dinte.

Afectarea implantului destabilizeaza dintele in intregime, afectand functionalitatea sa.

Factori ce pot determina pierderea implantului dentar

Rezistenta si capacitatea de a exercita functiile normale ale dintelui inlocuit se datoreaza, in mare parte, insertiei osoase a implantului.

Totusi, in unele cazuri, la nivelul interfetei dintre os si implant se pot dezvolta infectii, care determina resorbtia tesutului dur, sau poate aparea esecul osteointegrarii.

  • Periimplantitele

Aceste infectii poarta numele de periimplantite si sunt echivalente cu parodontitele ce apar in cazul dintilor naturali.

Periimplantita determina pierderea stabilitatii implantului, datorita pierderii de os din jurul implantului. Aceasta boala avanseaza si duce la pierderea implantului dentar.

In cazul periimplantitei nu se recomanda interventii chirurgicale traumatice in jurul implantului, deoarece acestea nu vor face decat sa amplifice retractia.

Ceva atat de sensibil ca un implant inconjurat de tesut infectat, necesita un tratament total atraumatic.

Asadar, cercetatorii au cautat indelung o rezolvare a acestei probleme.

Solutia a venit prin inventarea dispozitivului medical Electronic Stem Generator, inventie care a revolutionat lumea medicala.

Efectul sau este activarea celulelor stem latente din corpul nostru si stimularea multiplicarii lor naturale, in scopul regenerarii tesuturilor afectate de infectie.

Stimularea auto-regenerarii se face cu ajutorul unui camp electromagnetic de joasa frecventa si cu lungime de unda mare.

  • Neintegrarea corespunzatoare a implantului in os

Unul dintre cele mai mari riscuri la care se expune un pacient cu implant dentar este esecul fuziunii dintre implant si osul in care acesta este inserat.

0 commentarii pentru “Implant dentar cu probleme? Se rezolva. Noua metoda inovatoare de stimulare a celulelor stem ! – Factori ce pot determina pierderea implantului dentar

Lasa un comentariu