Aparat dentar dupa 30 de ani si stabilizarea rapida a dintilor

aparat dentar stabilizarea rapida a dintilor

Din ce in ce mai multi oameni au inceput in prezent sa constientizeze importanta sanatatii orale si efectul pozitiv al unui zambet frumos. Tratamentul cu aparat dentar aduce beneficii majore pe ambele planuri, avand ca rezultat dinti sanatosi dar si frumosi.

Ce este aparatul dentar

Aparatul dentar este un dispozitiv ortodontic complex, perfect personalizat pentru fiecare caz clinic in parte, ce are ca scop alinierea corecta a dintilor.

Prin intermediul aparatului dentar, medicul ortodont aplica o forta pe dinti pentru a-i deplasa in pozitia corecta si a schimba dinamica si relația dintre acestia.

Efectul tratamentului cu aparat dentar este corectarea anomaliilor, prin miscarea dintilor si oaselor. Astfel se corecteaza atat pozitia incorecta a dintilor, cat si ocluzia (muscatura).

Aparatele dentare pot fi de mai multe feluri, in functie de tipul acestora si materialul din care sunt realizate.

Exista inclusiv aparate aproape invizibile, fapt datorat pozitionarii acestora pe spatele dintilor (lingual) sau materialului transparent (Invisalign).

Cum actioneaza un aparat dentar

Modul exact de actionare al aparatelor dentare difera in functie de tipul acestora. Insa toate functioneaza prin deplasarea dintilor pe arcada, miscare posibila datorita proceselor active de resorbtie si apozitie osoasa.

Totusi, toate aparatele dentare functioneaza prin aplicarea unor presiuni constante pe dinti, intr-o directie dorita, in cursul unei perioade de timp.

Forta aplicata nu poate fi prea mare deoarece ar putea avaria integritatea si functionalitatea dintelui si a ligamentelor periodontale.

Este nevoie de presiuni blande pe anumite perioade extinse de timp ca dintii sa isi schimbe pozitia intr-un mod sanatos.

Stresul creat datorita acestor “impingeri” constante la nivelul ligamentelor periodontale declansează un proces biologic care duce la o restructurare a osului alveolar.

In timpul acestui proces, osul din partea ce se comprima va fi resorbit gradat, in timp ce in cealalta parte este sintetizata o noua structura osoasa pentru a umple golul lasat de miscarea dintelui si pentru a sustine noua pozitie.

Cresterea eficientei aparatului dentar si scurtarea timpului de tratament

Raspunsul organismului este decisiv in procesul de corectare a danturii.

Acest proces de “dizolvare” si refacere osoasa este unul delicat, intrucat o viteza prea mare sau prea mica de deplasare a dintilor poate determina organismul sa opuna rezistenta, pentru ca regenerarea osoasa nu poate fi corelata cu acea viteza. Din acest motiv, un tratament ortodontic corect este unul de durata: intre 6-24 de luni, in functie de complexitatea cazului.

Asadar cu cat osul se reface mai repede, cu atat dintii se deplaseaza mai usor si se stabilizeaza mai rapid in noua lor pozitie.

Dupa varsta de 30 de ani, colagenul nu se mai autoregenereaza, astfel incat se impun si mijloace auxiliare de imbunatatire a metabolismului osos, care sa reumple cu os zonele ramase goale, deoarece din acel loc au plecat spre noua pozitie radacinile dentare.

Inventarea dispozitivului Electronic Stem Generator a revolutionat multe domenii ale medicinei stomatologice, inclusiv ortodontia.

Undele sale electromagnetice patrund in profunzimea osului si stimuleaza regenerarea sa naturala, prin procesul de stimulare a activarii celulelor stem si multiplicarii acestora.

Celulele stem au rolul repararii tesuturilor bolnave, astfel ducand la refacerea tesuturilor ce sustin dintii.

Pe toata durata tratamentului ortodontic, se recomanda efectuarea o data pe an de sedinte de crestere a metabolismului osos, pentru asigurarea succesului tratamentului si pentru o scadere a duratei sale.

Daca in tot acest timp apar semne de mobilitate a anumitor dinti, se recomanda imediat utilizarea sedintelor electromagnetice Electronic Doctor Stem Generator, pentru a nu se ajunge la o mobilitate mare a dintelui si pierderea lui.

Tratamentul cu Electronic Stem Generator are ca efect uluitor regenerarea naturala prin stimularea celulelor stem, aflate in stare latenta in organism. Acestea, ulterior activarii, incep sa se reproduca, densificand osul.

0 commentarii pentru “Aparat dentar dupa 30 de ani si stabilizarea rapida a dintilor

Lasa un comentariu